CHAKRA voetmassage

De Chakra voetmassage

is een heerlijk ontspannende voetmassage. Na een kort voetbad met fijne Dead Sea producten die behalve reinigen ook verkwikken en ontspannen, start de eigenlijke voetmassage. Daarbij ligt u op een licht verwarmde massagetafel, met handdoeken toegedekt. Op de achtergrond speelt zachte muziek, u hoort de golven of het ruisen van bomen. Laat u lekker meevoeren, de masseur doet de rest. Een unieke ervaring van diepe ontspanning van lichaam en geest.

De Chakra voetmassage is een holistische massage waarin de verbindingen tussen de verschillende lichaamsniveaus (mentaal, sociaal, fysiek, emotioneel, spiritueel e.d.) weer in balans worden gebracht via de massage van de voeten.

Chakra voetmassage 60 minuten:

€ 68

Chakra voetmassage 75 minuten:

€ 78

Heerlijk ontspannende voetmassage

Kledingtip:

Behalve schoenen en sokken hoeft u geen kleren uit.
Handig is wel om een makkelijk zittende trainings- of joggingsbroek te dragen die tot aan de knie opgerold kan worden.

Geen massage mogelijk als:

  • u koortsig of ziek bent
  • bij kalknagels, wratten, tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

Wat is een Chakra?

Het woord chakra betekent eigenlijk wiel. Een chakra is een ronddraaiend veld van energie/activiteit die door de belangrijkste zenuwkopen van de ruggengraat loopt. Er zijn zeven hoofdchakra’s die samen een serie energievelden vormen vanaf de kruin tot ons stuitje. Ook in de voeten en in onze handen hebben we te maken met (dezelfde) chakra’s.
In onze Westerse samenleving kennen we het zenuwstelsel, het spijsverteringsstelsel, de bloedvaten, het spierstelsel. Maar het energiestelsel is bij ons minder bekend.


Wat is een Chakramassage?

Een Chakramassage is een holistische, energetische massage. Via massage worden de chakra’s en de verbindingen gestimuleerd tussen de verschillende lichaamsniveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel). Energieblokkades worden door massage weggenomen. Hierna kan het zelf genezend vermogen van het lichaam z’n werk doen.

Door op de voet de 7 chakragebieden te masseren, kun je de chakra’s die te veel energie hebben tot rust brengen en de chakra’s waar te weinig energie doorstroomt juist activeren. Hierdoor komen de chakra’s in balans.


Wanneer een holistische massage?

Als u zich lekker in uw vel en fit voelt, kan energie stromen en bent u in balans.
Wanneer de energiestroom is geblokkeerd, stroomt de energie niet. Misschien heeft u last van spanningen, stress, hoofdpijn of concentratieproblemen, slapeloosheid of iets dergelijks. Vanuit de holistische zienswijze bent u dan uit balans.


Een massage kan helpen blokkades weg te nemen, waarna het lichaam het zelf weer overneemt.

Preventief bezig zijn met gezond leven


In de Oosterse samenleving kijkt men met een andere blik naar een gezond leven en lichaam. Men heeft er preventieve therapieën, yoga, meditaties of bewegingsvormen zoals Tai Chi, waarmee men vanuit gezondheid bezig is om gezond te blijven. Dat doet men vanuit een ‘holistische’ visie. Men gaat er van uit dat lichaam, geest en ziel één dynamisch geheel zijn. Deze zijn onderling nauw met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar.

Wanneer er een specifieke klacht is, bijvoorbeeld rugpijn, bekijkt men de mens als totaal. Waar komt de klacht echt vandaan? Wat is er aan de hand fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Ook eet- en leefwijze spelen daarbij mee. Daarnaast leeft men sterk vanuit het eigen ‘chi’ (uit het chinees), Ki (uit het Japans), Prana (uit het Indiaas) of Mana (Hawaï). Wat betekent: energie, levenskracht, oerkracht. Door te weten wat u energie geeft, kunt u holistisch gezien gezond blijven. Er moet een balans zijn tussen energie krijgen en energie geven.